soda 
odpovede: 5494
odpovede: 5494
re: Dopravné značenie
20.04.2010 22:41:08
vybavis si tu kartu....a tri dni nato ta prejde auto a ostanes ztp aj na nohy,nie len na hlavu .....
SpecialneSPZ 
odpovede: 144
odpovede: 144
20.04.2010 22:39:25
vybavte si ZŤP karty ako poniektorí jedinci a máte vystaráno...
:-)))
lupo 
odpovede: 8443
re: re: Dopravné značenie
19.04.2010 12:31:26
podla mna blbost
pesia zona je tiez len komunikacia (ucelova) a platia tam normalne znacky a pravidla cestnej premavky ako kdekolvek inde. v pesej zone moze byt este dalsi zakaz bez najmensich problemov - len v ZA je takych zakazov a platenych parkovisiek v pesej zone hned niekolko.
pesia zona je tiez len komunikacia (ucelova) a platia tam normalne znacky a pravidla cestnej premavky ako kdekolvek inde. v pesej zone moze byt este dalsi zakaz bez najmensich problemov - len v ZA je takych zakazov a platenych parkovisiek v pesej zone hned niekolko.
zaho696 
odpovede: 470
19.04.2010 12:20:53
njo, takto, bolo mi povedane, ze proste v pesej zone ziadne zakazy statia, zastavenia neplatia, kedze je to pesia zona, podalsie, ze v pesej zone sa nemoze vyberat parkovne, kedze to je zasa opat pesia zona. ja si osobne myslim, , ze najprv to bola pesia zona a az ptoom tu urobili parkovacie miesta a nedali tabulu prec, lenze tu je potom nezhoda v dopravnych znaceniach, takze aj ten znamy autoskolak mi povedal, ze prva znacka je pesia zona, tak ostatne znacky neplatia, lebo v pesej zone sa nenachadzaju znacky
lupo 
19.04.2010 12:11:19 zmenené 19.04.2010 12:11:33 lupo
je to jednoduche 
- na vjazd do pesej zony potrebujes povolenie
- na parkovanie na vyhradenych miestach musis mat zaplatene parkovne. ak je v pesej zone prevadzkovane napr. hotelove parkovisko, tak tam mozes vojst a za okno si vycapis hotelovy preukaz, ktory sluzi zaroven ako povolenie na vjazd. dtto v pripade klasickeho plateneho parkoviska
- a ak nemas ani jedno ani druhe, tak ta skasnu za zakaz statia a vjazd do pesej zony ;-)
- na vjazd do pesej zony potrebujes povolenie
- na parkovanie na vyhradenych miestach musis mat zaplatene parkovne. ak je v pesej zone prevadzkovane napr. hotelove parkovisko, tak tam mozes vojst a za okno si vycapis hotelovy preukaz, ktory sluzi zaroven ako povolenie na vjazd. dtto v pripade klasickeho plateneho parkoviska
- a ak nemas ani jedno ani druhe, tak ta skasnu za zakaz statia a vjazd do pesej zony ;-)
zaho696 
Dopravné značenie
19.04.2010 11:22:59
Mám otázku a taký postreh - jedna sa o ulicu pod BA -hradom. Na začiatku ulice ako do nej vchádzate je osadena tabula velka modra PESIA ZONA, za nou je hned tabula s platenym parkoviskom na vyhradenych miestach a za nou zakaz zastavenia. Spomenul som to kamaratovi, ktory je instruktor v autoskole ako to teda je, kedze pesia zona je pesia zona, tak sa nema co vyberat parkovne a ani zakazy zastavenia ci statia, kedze cesta je urcena pre peších,,,, som z toho zmateny, lebo mestsky policajti tu davaju raz za radom papuce a kontroluju parkovacie listky.