suzukiigni 
odpovede: 2667
re: svet sa ruti do zahuby
01.12.2009 17:00:12 zmenené 01.12.2009 17:03:01 suzukiigni
vsak som napisal to co ty. 0,81kw/h za 24 hod, je to iste ako 810wat a to iste, ako 0,81kwza 24 hod, alebo 810wat za 24 hod. treba si vsimat iba desatinnu ciarku, lebo kilo je 1000 x viac. pametas este zo skoly? kilo, mega, giga, tera... mili mikro nano piko.. vzdy sa jedna o cislo 1000, pri kazdom nazve na mensie, alebo vedsie. 1 wat je 0,001 kilowatu.
teraz to napisem este raz a bol by som rad, ak by to tu nik neplietol, lebo som vedel, ze to dopadne tak, ze kazdy bude mat s toho hokej.
takze chladnicka to co ma v zadu je spotreba motora, ktory nejde v kuse. to si nevsimaj. udava sa este cislo spotreby za 24 hod, kde je to bud vo watoch, alebo v kilowatoch.
dalej, ako som uz spominal, kazdy spotrebic ak nie je inak udane v navode, ma spotrebu za hodinu, ak si pozries stitok. prave chladnicka tam ale nepatri, lebo ta ma termostat a zalezi aj ako ju nastavis a ake teplo je v miesnosti.
takze ohrievac, svetlo, .... ma taku spotrebu, ktora je na stitku.. bude to platit v realite na nejakych 95%, aj viac... znamena to spotrebu za 1 hodinu...
takisto ako pc sa tazsie odmera aj telka, lebo zalezi na aky hlas je pustena, ale tam uz mozes dost presne pri tej telke zmerat odber... ak by si to chcel zmerat v realite, tak si das medzi fazu ampermeter a nasledne cislo vynasobis voltami v sieti. ale ako som uz pisal, iba spotrebice, ktore maju staly odber, ako ohrievac, svetla.... spotrebice ako chladnicka sa musia priemerovat a merat min 24 hod, lebo motor raz bezi a raz nie...
ps, dufam, ze sem zase niekto nenapise jedno pismenko a nedopletie to totalne.
teraz to napisem este raz a bol by som rad, ak by to tu nik neplietol, lebo som vedel, ze to dopadne tak, ze kazdy bude mat s toho hokej.
takze chladnicka to co ma v zadu je spotreba motora, ktory nejde v kuse. to si nevsimaj. udava sa este cislo spotreby za 24 hod, kde je to bud vo watoch, alebo v kilowatoch.
dalej, ako som uz spominal, kazdy spotrebic ak nie je inak udane v navode, ma spotrebu za hodinu, ak si pozries stitok. prave chladnicka tam ale nepatri, lebo ta ma termostat a zalezi aj ako ju nastavis a ake teplo je v miesnosti.
takze ohrievac, svetlo, .... ma taku spotrebu, ktora je na stitku.. bude to platit v realite na nejakych 95%, aj viac... znamena to spotrebu za 1 hodinu...
takisto ako pc sa tazsie odmera aj telka, lebo zalezi na aky hlas je pustena, ale tam uz mozes dost presne pri tej telke zmerat odber... ak by si to chcel zmerat v realite, tak si das medzi fazu ampermeter a nasledne cislo vynasobis voltami v sieti. ale ako som uz pisal, iba spotrebice, ktore maju staly odber, ako ohrievac, svetla.... spotrebice ako chladnicka sa musia priemerovat a merat min 24 hod, lebo motor raz bezi a raz nie...
ps, dufam, ze sem zase niekto nenapise jedno pismenko a nedopletie to totalne.
zoom 
odpovede: 1107
odpovede: 1107
01.12.2009 16:22:51
suzu.. ja som tam nasiel toto •Spotřeba energie: 0,81 kWh/24 h
ale uz ste ma tak domotali, ze .....ze az
ale uz ste ma tak domotali, ze .....ze az
suzukiigni 
01.12.2009 15:52:39
inak teraz pozeram, ze v obchode bolo toto na stitku: 288wat za 24 hod a tu sa uvadza 810wat, alebo inymi pismenkami 0,81 kwh za 24 hod. rocnu spotrebu na ten stitok ani nedal. kto ma v tom hokej? pozeram, ze ten co predaval asi odrbaval.. sranda...
pista613 
odpovede: 2248
01.12.2009 15:36:51
Ano suzu, je mi to nezname. Dakujem za osvietenie ;-)
suzukiigni 
re: re: svet sa ruti do zahuby
01.12.2009 15:23:09
clovek sa meni len tazko. vlasne je taky aky na narodil az do smrti. prejde urcitymi stadiami vyvoja, co ho spravi mudrejsim, ci vlasne skusenejsim, ale vlasnosti mu ostavaju.
nehnevaj sa na mna, ale ty si zacal. mal si sa pytat.
http://www.obchodny-dom.sk/indesit-baan-34-vps-str...
klikni si na spotrebu a tam mas definiciu. tuto som kupil.. prebehol som sa za teba do domu z dielni, aby som pozrel typ a kukol to na nete. myslim, ze tato tema je dobra, len sa treba skor pytat, ako pisat co je niekomu nezname. a este raz sory.
nehnevaj sa na mna, ale ty si zacal. mal si sa pytat.
http://www.obchodny-dom.sk/indesit-baan-34-vps-str...
klikni si na spotrebu a tam mas definiciu. tuto som kupil.. prebehol som sa za teba do domu z dielni, aby som pozrel typ a kukol to na nete. myslim, ze tato tema je dobra, len sa treba skor pytat, ako pisat co je niekomu nezname. a este raz sory.
pista613 
01.12.2009 15:08:20
Ja nic nepopieram, ale vidim ze ty si sa nezmenil ani trosku. Dakujem za debatu
))
suzukiigni 
01.12.2009 15:05:23 zmenené 01.12.2009 15:07:33 suzukiigni
280wat = 0,28kwhod, ktore znamenaju nic ine, ako 0,28 kw za den, co je 24hod. je to 2m vysoka chladnicka aj z mraznickou, ale litre si uz nepametam.. vsak chod do elektra, tam to mas na kazdej tak napisane.. typ triedu litre a spotrebu za 24 hod vo watoch. toto uz hadam nechces popriet.
pista613 
01.12.2009 14:51:11
280W na 24h? Cize 11.6Wh? :-D to mas zase nejaku divotvornu chladnicku suzu ;-)
Chcel som poukazat len na to, ze prikon, vykon, spotreba a "praca" niesu vzdy tak jednoducho specifikovatelne ako sa zda.
Chcel som poukazat len na to, ze prikon, vykon, spotreba a "praca" niesu vzdy tak jednoducho specifikovatelne ako sa zda.
suzukiigni 
01.12.2009 14:37:09
kde je?
ved nech pisu. som zvedavy, ze ako ma chcu nachytat. 
suzukiigni 
re: re: svet sa ruti do zahuby
01.12.2009 14:35:10
chladnicku si napisal dobry priklad, lebo to je to najhorsie, ako spotrebic na meranie spotreby. ak udava vyrobca ako napr na tej co som pred tyzdnom kupil, tak udava podla nejakej normy 280watt za 24 hod. takto to uvadza a nijak inak. aj v elektre to mas na ceduliach takto pisane na kazdej, tak neviem ako si dosiel na tvoj priklad... tazko sa ale mera spotreba chladnicky, lebo v lete, ked je teplo bezi dlho a cez zimu, co je izbova teplota 23 st kratko. kedze ma intervaly medzi zapnutim a vypnutim, co spina termostat, tak v kazdej domacnosti to je individualne. takze chladnicku uz teraz viem, ze nepoznas.
skratka som meral merakom to co spotrebice odoberaju a dost presne to sedi zo stitkom. napr ohrievac 2000watt bolo 9A. pc sa tiez mera tazko, lebo procesor raz ide na 4% a raz na 80%. zierovky dost presne sedeli podla toho, co maju napisane, ze kolko su watove.. tazko sa tu o tom debatovat, lebo by ste museli nejaky spotrebic odmerat a potom pisat. ja pisem to, co som aj meral a nehram sa na slovicka.
skratka som meral merakom to co spotrebice odoberaju a dost presne to sedi zo stitkom. napr ohrievac 2000watt bolo 9A. pc sa tiez mera tazko, lebo procesor raz ide na 4% a raz na 80%. zierovky dost presne sedeli podla toho, co maju napisane, ze kolko su watove.. tazko sa tu o tom debatovat, lebo by ste museli nejaky spotrebic odmerat a potom pisat. ja pisem to, co som aj meral a nehram sa na slovicka.