tuningklub.sk
Preskočiť navigáciu
MM Racing

svet sa ruti do zahuby

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 << < >>>
lupo
odpovede: 8443

re: svet sa ruti do zahuby

29.11.2009 21:11:10
ze vas taketo veci dokazu takto rozcertit benzin sa bude tankovat kym bude, medzicasom si exxon, chevron a royal dutch prichystaju nieco ine, co od nich budeme kupovat ked sa minie. je to take jednoduche.

by ma ale zaujimalo co sa stane v moslimskom svete, ked im naozaj dojde ropa. aspon ze na svete je jedna normalna krajina, kde funguje demokracia a nie schovavanie sa za "porozumenie a multikulturalnost" ( http://www.sme.sk/c/5131905/svajciari-nechcu-dalsi... )
zoom
odpovede: 1107

29.11.2009 20:18:37
ono je dost mozne, ze ked niekto nieco prevratne v tomto vymysli, tak budeme kukat, ze ake je to jednoduche a ze ako nas to nenapadlo skor ako sa to uz par krat stalo v minulosti. Ale to len na margo, ja nie som v tomto odbornik, netrufam si rozoberat samotnu technologiu. Som architekt a obcas sa o tieto veci obtriem ohladom vzrastajuceho zaujmu ludi napriklad o pasivne domy a pod.
zoom

29.11.2009 20:11:57
jonny nesuhlasim, ze to je tak ako pises, tak to neznamena, ze to nemoze byt inak. To by sme este stale behali okolo ohna s lukom v ruke a fakovali ze dalej ako 200m nam to nedostreli. Osobne fotovoltaiku nemam rad, lebo vyrobou samotneho clanku zaseres zemegulu viac ako elektrinou ktoru by si vyrobil inak. Ak by tu vznikol dostatocny dopyt (az nutnost) po alternativnych zdrojoch energie, tak by bola evolucia v mobiloch uplny prd oproti tomu, co by tu nastalo. Lenze tlaky ropnych kartelov su bohuzial realita... a to je ale ina tema. Takze sa mozeme uspokojit s 200w na m2 a tvarit sa, ze to je asi tak vsetko a ropa je najsamfasa...
jonny
odpovede: 1067

29.11.2009 19:59:43
zoom : doma realne ziadnu elektriku nevyrobis.
fotovolticky panel 2*1m za 20tisic sk ti vyroby horko tazko 200W za slnecneho dna.
auto s 20kWh baterkou by si nim nabijal 100hodin. cize minimalne tak tyzden
jedina sanca fotovoltiky je v tom, ze stat ju vykupuje za cca 15korun / kwh pricom "klasicku" elektriku za nejakych maximalne 5 (teda aspon v cechach to tak funguje)

555 : a pomozes si tym vobec?
ak chces mat elektromotory v kolesach (bez prevodovky), tak musia byt naozaj silne a naozaj strasne drahe. audi nedavno predstavilo nejaky koncept r8, ktory mal cca 300hp a uzasnych 4500nm na kolesach. lenze ak clovek prepocita krutak standardnej R8 v8 cez prevody, tak mu na jednotke vyslo este o kus viac nez 4500Nm
nehovoriac o velkom mnozstve inych problemov elektromotorov v kolesach. problem s obmedzenym priestorom a hmotnostou, s chladenim, s izolaciou proti vode a prachu, s neodpruzenymi hmotami, s obrovskym mnozstvom vibracii a narazov atd...
a dovolim si tvrdit ze diferaky aktualneho eva su na tom podstatne lepsie nez to co ti ponukne podobny elektromobil. ten ti na jedno koleso moze vzdy preniest len maximalne 1/4 maxima krutaku, a na napravu polovicu.
ziadna slava, ked ti evo prenesie pomaly vsetko na jedno jedine koleso...

a nehnevaj sa, ale v nasich zemepisnych podmienkach nema fotovoltika ziadnu velku sancu a nikdy mat nebude. ked ti slnko nesvieti, tak proste nesvieti, a vtedy sa mozes ist klzat. potme. co spravis ked bude tyzden prsat? ked bude v zime za mesiac len 5 slnecnych dni ?
ano v afrike, australii ci arizone ma fotovoltika velku buducnost.
u nas ti napr vakuove trubice 2*3 metre zvladnu tak maximalne prihrievat uzitkovu vodu. a ci ti v lete dokazu komplet vykurit barak, tak to ti moze byt jedno.

spalovaci motor je z principu naozaj extramne zastaraly, lenze neexistuje nic co by nahradilo uhlovodikove paliva. ani ziadne baterky, ani zotrvacniky, ani kondenzatory. vsetko dokaze uchovat len nepatrny zlomok energie ktora je v benzine.
555
odpovede: 113728

re: re: svet sa ruti do zahuby

29.11.2009 19:13:16
Zoom, skor by som dufal, ze bude hajzel a nepoleti v plne obsadenom lietadle na dovolenku do Ria, ale nezvladne riadenie ako v pripade Diany a Dubceka )))))))))))))))))))))))))))))))))))))
zoom

29.11.2009 18:21:13
...teda ak niekto nie je zrovna sibnuty genius, co si nieco ako tesla zbastli sam doma, tak je odkazany na matrix... Nehovoriac o tom, ze ak by sa to dotycny snazil spenazit, mal by zo dna na den doooost pestry zivot...
555
odpovede: 113728

re: re: svet sa ruti do zahuby

29.11.2009 18:04:17 zmenené 29.11.2009 18:09:28 555
Pre mna je elektromotor prislub linearneho tocaku a 4 aktivnych difakov. Vzdavam sa iluzii o setreni, o globlanom ekodebilizme a otrasom monetarneho systemu.
Ucinnost je relativne slovo, vezmi si, co musi vsetko preliezt chuda tocak v spalovaku, kymsa jeho zvysky opru o asfalt apohnu autom. Motor na naboji kola toto minimalizuje + mas KERS atd... no a najvacsia sranda na zaver, ak je pravda, ze Tesla si nohu dorantal burackou tom Ford T s jeho vlastnym pohonom, ktory vedel pred skoro 100r ist 140 za hodinu a dodnes existuje, tak sa dostavame do oblasti konspiracnych teorii.
Mam velku chut tomu verit, dalsi priklad je ten projekt unverzit a ciny na niecom 8 kolesovom pod zastitou Mitsu, ktore vedelo ist 400, EVO na 400m sundalo tak, ako keby to bola Felda a skapalo to na chamtivosti, lebo china ma technologiu na baterie, jpn na zvysok a nikto neustupil...
Stojim si za svojim, sucasny posun k elekrikam cez hybridy je len planovane o...vanie a smer k jedinemu zdroji energie, jedinej fakture, ... a bud to 2012 vyriesi, alebo skoncime tak, ze Matrix a Resident Evil budu nasi potomkovia brat ako dokumentarne filmy.
Ale to zase uz odbocujem, technologie na lacnu energiu tu su, pred 10r znamy chcel kupit Fiestu a narvat tam palivovy clanok a jazdit po vzore anglana a nepreslo mu to.

Este pre Inferna. Tie clanky som chcel zacat predavat u nas zac roka. Nasa ekodementa intermodra vlada stanovila ceny el energie tak, ze vlastne taky clanok sa ti zaplati pocas celej doby predpokladanej zivotnosti. Dotacie boli a v podstate su o nicom, kdezto v IT, DE, CZ, .. vsade ich mas a kludne aj do vysky 50% obstaravacej ceny.
Nano technologie su, su aj dalsie, dokonca je aj v labaku model, ktory funguje aj v tme a ceny pojdu velmi dole, no ty vies dosiahnut stav, ze rodinny dom bude sebestacny, ale nedosiahnes to, ze bude sebestacna BA napriklad. Slnko by nas uzivilo, ale to by sme museli naozaj zotriet etno ekonom rozdiely na celoplanetarnej urovni.
inferno
odpovede: 75

29.11.2009 17:59:58
555> viem si predstavit ze by fotovoltaika zlacnela natolko ze by si ju mohlo dovolit dostatocne vela ludi a tym padom sa do velkej miery osamostatnit od systemu... popripade ina alternativa vyroby elektrickej energie [videl som uz par typkov co maju veterne elektrarne na zahradke :-)]
zoom

29.11.2009 17:58:01
suzu ak sa nemylim, tak popisujes alternativu, ktra sa uz davnejsie pouziva napriklad v autobusoch - teda ma jeden menej vykonny motor s generatorom, ktory pracuje v optimalnych otackach na ktore je naladeny a permaqnentne dobija akumulator, ktory supluje kratkodobo spicku napriklad pri akceleraci... Toto funguje dobre, ale ked chces ist dlhodobo rychlo s vysokym vykonom, tak to myslim nie je idealne. Prave na tie autobusy, ktore sa potrebuju len rozbehnut na nie vysoku rychlost a potom idu ustalene to je zaujimava alternativa.

555 - Co ak si elektrinu vyrobim doma sam? ...vietor, voda.. slnko... Keby sme MUSELI riesit pristup k vlastnej energii, tak si myslim, ze by sa to pohlo...

Mna tiez irituje, ze od cias otta to je cele o tom istom. Vyrobcovia sa predhanaju v zlozitosti vybavy a inych somarin, ale princip pohonu je stale ten isty... Mne osobne by nevadilo, keby to nevrcalo, malo to slusny dojazd a bolo by to menej komplikovane.
jonny
odpovede: 1067

29.11.2009 17:26:56
suzukiigni : tak to sa zhodneme. neco podobne som chcel tiez napisat, ale vykaslal som sa na to ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 << < >>>

Aktuálne vo fóre

Lakovanie dielov v BA

tuningfans 07.02.2012 23:36:07

Seat Ibiza 1.9 TDI Sport

skorpions 07.02.2012 11:02:48

Vyhrievane sedadla

thunder 06.02.2012 22:27:48

SPROSTOSTI

juraracing 06.02.2012 16:58:34

angeleyes polo6N2

quazi 05.02.2012 23:27:15