johny 
odpovede: 4539
odpovede: 4539
re: Otvoreny vzduchovy filter
11.04.2002 15:17:26
Chlapi o com to tu hovorite? Filter OK, mam ho som frajer, chlapi ja mam filter a to je asi tak vsetko. Aspon vo felde, som totiz majitelom jednej, dokonca vybraty katalizator a koncovy sportovy tlmic, tiez chip. Bud to mam na h... spravene alebo neviem, mozno je to rychlejsie a silnejsie ale je to urcite iba subjektivne, ak je tam sekunda tak mozno, mate fanky? Ok minajte tak ako ja. Chcete jazdit rychlo kupte si 205GTi za 75tisic a mate vyhrane!!!!!!!! :-))))
gordon 
odpovede: 333
re: re: Otvoreny vzduchovy fil
11.04.2002 08:37:24
Vsak som pisal, ze sa to da este potom nastavit... Niekde som cital, ze sa to ma nastavovat priblizne po 50 km...
{userlink} {uicon}
11.04.2002 07:50:14
to Gordon: Neviem ci k rapidnemu ale urcite k vacsiemui ochudobneniu zmesi pri karburatore pride z toho dovodu, ze sa nedokaze automaticky prestavit ako injection. Nema totiz elektroniku ale ide ciste o mechanicku vec, ktoru by si si musel sam prestavit. Na karbeci su na to skrutky:-))
gordon 
11.04.2002 06:46:48
to jozef:preco by na karburatorovom motore bez dalsich uprav (vymena karburatora prip. hlavnej trysky) malo dojst k tak rapidnemu ochudobneniu zmesi? Mnozstvo paliva vsateho do motora by malo byt umerne pretekajucemu mnozstvu vzduchu, cim viac vzduchu = tym viac benzinu, ci nie? Aj ked to nieje priamo umerne, kazdy karburator ma predsa v urcitom rozmadzi moznost bohatost zmesi nastavit. Alebo s mylim(ved mylit sa je ludske :-)) a mate s tym niekto ine skusenosti?
paliak 
odpovede: 701
odpovede: 701
10.04.2002 16:52:22
a co naporove plnenie filtra??? tym myslim dat tam na letnu prevadzku nejaku hoci platovu ruru s vyvodom za masku, a druhy koniec pripojit na lozko vzduchoveho filtra??
555
odpovede: 113730
10.04.2002 16:36:48
Presne tak.
{userlink} {uicon}
10.04.2002 16:21:04
Cize vyzera to tak, ze pokial je vhodne umiestnený nový filter (najlepsie priamy prívod studeneho vzduchu) tak to moze mat len pozitívne vlastnosti na pruznost motora a nic negativne nehrozi. Ta relativne zvysena spotreba je umerna vyssiemu vykonu.
555
10.04.2002 15:40:01
S karburatorom neveim, tam sa nevyznam. Pri lambde je presne tak, ona si v closed loop rezime upravi bohatost.
To ako opisujes narast spotreby sa prejavi pri max. vyuzivani potencialu. Pri beznej prevadzke je efekt skor opacny, motor lepsie reaguje na ply a lahsie ide do otacok, co je podla mna vdaka lesiemu privodu vzduchu. Dokazatelne sa zlesi priebeh tacaku, mal som to na 2 vozoch a vsade to bolo citit.
To ako opisujes narast spotreby sa prejavi pri max. vyuzivani potencialu. Pri beznej prevadzke je efekt skor opacny, motor lepsie reaguje na ply a lahsie ide do otacok, co je podla mna vdaka lesiemu privodu vzduchu. Dokazatelne sa zlesi priebeh tacaku, mal som to na 2 vozoch a vsade to bolo citit.
jozef
odpovede: 31
odpovede: 31
10.04.2002 15:04:11
Prakticke skusenosti s otvorenym filtrom nemam, tak si dovolim teoretizovat. Ak je otvoreny filter spravne umiestneny (nasava studeny vzduch), potom na karburatorovom motore bez inych zasahov zapricini ochudobnenie zmasi (nizsi podiel benzinu) a tym aj znizenie vykonu. Riesit mozno zmenou osadenia karburatoru (napr.zvacsenim hlavnej trysky). Na automobile s elektronicky riadenym vstrekovanim, by lambda-sonda mala vyhodnotit spalovanie chudobnej zmesi a spatnou vazbou opat stabilizovat zlozenie zmesi. Do spalovacieho priestoru sa tak dostava vacsi objem zmesi a tym vzrastie vykon aj spotreba. Alebo sa mylim?
{userlink} {uicon}
10.04.2002 12:43:48
to 555: To vobec neni zle :-)