tuningklub.sk
Preskočiť navigáciu
MM Racing

PIESTNY CAP

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 << < >>>
suzukiigni
odpovede: 2667

re: PIESTNY CAP

04.02.2010 22:11:12 zmenené 04.02.2010 22:12:04 suzukiigni
takze si zacal detaelizovat, tak aj ja:

cast ojnice robi rotacny pohyb. vysvetlim. ak spodnu cast vahovo rozdelis na 2 polky(priratas spodnu vahu na vrch), VAHOVO a nie rozmerovo, tak presne ta cast robi ciste rotacny pohyb. nie sice dokonaly, ale 99% rotacneho charakteru. to je zahrnute v protizavazi na poriadnej kluke.

a ohladom tych kluk, ktore nemaju protizavazie? sledujem to na videach, ako trasie kamerou a vsetko tam totalne rezonuje. pekne to vidno na videach youtube. viac stracaju, ako ziskavaju na myslim asi okolo 3 kg rotacnych hmot, ked stracaju inde. toto je vsak dokazatelne, len ak by merali konk motor mojim systemom a to by ti namyslenci v zivote nespravili. mne vsak staci, ze tie auta, ktore som upravil nedychaju ani kvapku kartrovych slziciek a maju slusnu ucinnost a nulovu poruchovost. tot moje argumenty. tie chcem zavrsit tym, ze sa blizim k motoru, ktory bude mat + 300% a neporovnatelnu zivotnost aj s tym naj zavodakom ake som do teraz na zavodoch stretol.
mirmac
odpovede: 362

04.02.2010 22:00:45
-suzuki, to ze vyvazuje, je TVOJ totalny omyl. O posuvnych sa nebavme, tam je snad aj prvacikovi jasne, ze posuvny pohyb nemozes eliminovat rotacnym. Ak mas na kluke nejake vyvazky, tieto su konstantne - pocas otacky sa hmota vyvazkov nezmeni - suhlas? Ale hmota spodnej casti ojnice sa pocas otacky meni, ina je v HU, ina v polovici zdvihu a uplne ina v DU. Tu zohrava ulohu hmotnost casti tela ojnice medzi okami. Tie tvoje uvahy by platili iba ak by vsetka hmotnost ojnice bola sustredena len v okach ojnice, a taka ojnica neexistuje. Takze konstantnou hmotnostou nevyvazis oscilujucu hmotnost. Sam som dost kluk poodlahcoval a robim to dodnes a nikdy som s tym problemy nemal. A neuraz sa asi si poriadnu race kluku este nevidel, tie mavaju male vyvazky alebo aj ziadne...
suzukiigni

04.02.2010 21:39:11
ty si pisal to, ze protizavazie nedovazuje cast ojnice, co je totalny omyl. kazdy ked si to precita bude vediet, ze ja tocim stale o jednom a ty skaces hore dole. skusal som to vysvetlovat aj na priklade, ze mas zdesatnasobit tocky a vtedy uvidis prob. to turbo. ja tu tocim stale iba o tom, ze kluku neexistuje odlahcit. jedine celu vyrobit ako lahku. precitaj si to od zaciatku a uvidis, ze o com tu kazdy tocil a ze z nikoho by upravca nebol.
mirmac

04.02.2010 21:29:50
-uplne si mi potvrdil, co som napisal v predchadzajucom prispevku
suzukiigni

04.02.2010 21:24:36
dovolim si vysvetlit tento prob, aby z toho nevznikol "automechanicky" omyl.

takze predstavme si klukaty hriadel. ked ho uvedieme do rotacie, posobi na kazdu kluku odstrediva sila. kedze sa nam jedna o tocky nad 7000ot, tak na tej kluke moze nastat odstredive zavazie 2000kg a viac. ako eleminovat vnutorne pnutie, ktore drzi po kope iba ten klukaty hriadel a blok motora? predsa dame protizavazia. ak sme profici, dame ich na kazdy cap 2 kusy, lebo pri 4 capoch a 4roch protizavaziach vieme eliminovat iba ciastocne tuto odstredivu silu, tak dame 8 protizavazi, aby bol cap dovazeny s kazdej strany. prave pre toto sa deje taka vec, ze race kluka ma vzdy 8 protizavazi, ked v serii mala len 4 kusy. myslim, ze teraz uz niet polemiky o odlahcenych klukach, ktore tocia velke tocky. vsetky knihy, ktore tvrdia opak treba zahodit.
mirmac

04.02.2010 21:19:48
-nie nebudem smutny,ale nemienim tu rozputavat ziadnu slovnu vojnu.Mozno niecomu o motoroch rozumies, mozno si v niecom skutocne dobry ale bohuzial tomuto naozaj nerozumies. Skus normalne argumentovat a nebyt posmievacny ak ma niekto iny nazor ako ty. Potom mozme o problematike normalne diskutovat-teda ak mas seriozny zaujem a nejde ti len o urazanie...
suzukiigni

04.02.2010 21:09:06
akurat som si klikol co tu novo a zase omyl. vyvazovaky vyvazuju bez knihy, alebo z knihou nic ine, ako protichodne sily. tie tvori oj cap na kluke, ale aj cast ojnice, ktora robi rotacny pohyb. mirmac bude asi znovu smutny a bude studovat dalsiu knihu.
mirmac

04.02.2010 21:05:36
...cital som dobre a znovu opakujem,ze vyvazky na kluke nevyvazuju ZIADNU hmotnost ojnice, ani rotacnu, ani posuvnu, tie su tam na nieco uplne ine. Nemusi mi nikto verit, nemam to z vlastnej hlavy, naozaj staci otvorit nejaku knihu alebo skripta o motoroch a nieco si o tom precitat...a hlavne netvarit sa ako profesor matematiky ked nepozname malu nasobilku.
suzukiigni

04.02.2010 20:03:37 zmenené 04.02.2010 20:04:49 suzukiigni
nejake fotecky jednej z asi 300 uprav na bloku a hlave motora. na tej druhej fotke vidno ori drziak hlav loziska, oproti je upraveny.

http://www.tuningklub.sk/uzivatelia/galerie/galler...
suzukiigni

04.02.2010 15:32:19 zmenené 04.02.2010 15:33:33 suzukiigni
vyvazky na kluke vyvazuju cast ojnicnej vahy a nie piestnu cast. !!! zle si vsetko cital.

to co sa chystam odbrzdit je spravene na 2 pokus zatial bez akehokolvek omylu. vybavenie na to mam a vsetko si vyrabam sam!!! na tom motore je prerobene uplne, ale uplne vsetko!!! nic tam nepasuje zo serii a zo ziadneho kitu a skratka nicoho... dnes pridam foto, ako som zosilnil drziaky kluky... to ze tomu neverite mi lichoti a ked som si dal vyrobit ojnice do CZ podla mojich vykresov, chlap povedal, ze to co chcem dosiahnut sa na slovensku NEDA dosiahnut!!! take ojnice zatial nerobil nikomu !!! pre toho chlapika tam idem testovat urcitu metodu, ktora by mala znizit trenie a znizit opotrebovanie urcitej suciastky.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 << < >>>

Top firmy

Novinky

Najnovšie firmy

centra

22.05.2011

CarTune s.r.o.

17.05.2011

Galaxi spol.s.r.o.

03.05.2011

klchrom

26.04.2011