bmwtuzing 
odpovede: 2415
odpovede: 2415
re: suzukiho uprava motora... ak moze 555 a sven850, tak mozem aj ja...
30.10.2007 18:16:14
suukiigni..klasika tks to si nevsimaj, vyzera to fajn...
martin170 
odpovede: 355
odpovede: 355
30.10.2007 17:42:26
miki, takto sa na to nemôžeš pozerať, pretože kamión má síce vyšší výkon, ale aj vyššiu hmotnosť
a navyše je to dízel
a navyše je to dízel
miki106 
odpovede: 3527
30.10.2007 17:38:47
aha , vidis ja som na brzde bol
a minule som totalne predbehol , ale ze uplne jasne som ho dal , kamion co mal 400ps, takze odhadujem ze mam asi 650ps .
uznavam ta
a minule som totalne predbehol , ale ze uplne jasne som ho dal , kamion co mal 400ps, takze odhadujem ze mam asi 650ps .
uznavam ta
suzukiigni 
odpovede: 2667
re: re: re: suzukiho uprava motora... ak moze 555 a sven850, tak mozem aj ja...
30.10.2007 17:08:57
kamotu, v pohode, teba mam ca dost rozumneho tu na TKS. nezvyknes trepat somariny a to si tu cenim, lebo je to vzacnost.
PS: ajtak neviem, co znamena Suzukinarci.
caf.
)
PS: ajtak neviem, co znamena Suzukinarci.
caf.
suzukiigni 
re: re: suzukiho uprava motora... ak moze 555 a sven850, tak mozem aj ja...
30.10.2007 17:03:27
miki106, ak by si vedel nieco o ladeni a vykonoch, tak by si o brzde debatoval len okrajovo, aj to iba v pripade, ze mam zbytocne prachy na chvastanie sa ukazovanim grafov s brzdy.
teda ak by si fakt vedel nieco o ladeni, tak by si sa pytal, ze ake mam trysky a na kolko percent pracuju v max vykone. prave takouto metodou sa da lahko urcit, ze aky vykon zhruba mozem mat. existuje na to kalkulacka, kde zadas parametre a vypocita vykom. pouziva ju bud AUTRONIC, alebo MOTEC. tato kalkulacka sa da stiahnut na nete.
trysky sa kupuju vzdy na urcity vykon, alebo prietok v urcitom tlaku benzinu. takze ja mam 65 lb. sam si vypocitaj, ze aky max vykon znesu. Beres raz isiel na brzdu ked takto prepocital vykon, tak kalkulacka sa zmylila iba o 10hp. ja nemam prachy na marnotratnost s brzdami a radsej si tie prachy dolozim na nejaku suciastku.
teda ak by si fakt vedel nieco o ladeni, tak by si sa pytal, ze ake mam trysky a na kolko percent pracuju v max vykone. prave takouto metodou sa da lahko urcit, ze aky vykon zhruba mozem mat. existuje na to kalkulacka, kde zadas parametre a vypocita vykom. pouziva ju bud AUTRONIC, alebo MOTEC. tato kalkulacka sa da stiahnut na nete.
trysky sa kupuju vzdy na urcity vykon, alebo prietok v urcitom tlaku benzinu. takze ja mam 65 lb. sam si vypocitaj, ze aky max vykon znesu. Beres raz isiel na brzdu ked takto prepocital vykon, tak kalkulacka sa zmylila iba o 10hp. ja nemam prachy na marnotratnost s brzdami a radsej si tie prachy dolozim na nejaku suciastku.
suzukiigni 
30.10.2007 16:50:43
johny, chcel som prist aj tento rok niekde, ale hnevalo ma, ze este nic nemam na aute poriadne dokoncene. kolesa mam take biedne, ze je dost riskantne a smiesne so 16 kami a 205 kami nieco predvadzat. radsej som sa rozhodol dat do poriadku motor, lebo mi este chyba specialna keramicka spojka a kovana kluka. akurat vcera mi zacala smykat cistonova upravena spojka, ale nie taka, ktora ma specialny treci keramicky material.
co sa tyka LPG, tak zere tolko kolko aj benzinu a aj tah ma ako na benzin. vsetky mity o LPG a nevyhodach vo vykone, vznikli iba neodbornou montazou a neodbornym naladenim... vo VK zije jeden chlapik, ktori montuje LPG legalne, chodieva na skolenia a skoro na kazde auto ma staznost, ze netaha a ze dost zere... aj tu plati pravidlo, ze ak ta nieco nebavi, tak nevies premyslat pri praci...
ak ti mam nieco napisat ku mojej spotrebe, tak zalezi, ze aku vacku mam zalozenu...
pri ori, viem bez problemov ist na 12-13L v meste.
ak mam 280 tku, tak sa to zvysi o nejaky liter az dva, ale aj motor sa sprava dost chlapsky.
pokial som nemal zvyseny KP na 1:9, tak spotreba bola o dost vyssia. s tymto pomerom, dosahujem lepsi vykon a nizsiu spotrebu.
POZOR! ale ak tomu nakladam, tak zere "KOLKO CHCEM". takto neurcito a srandovne odpovedam kazdemu kto sa pyta. okolo 30L, kombinovana spotreba.
co sa tyka LPG, tak zere tolko kolko aj benzinu a aj tah ma ako na benzin. vsetky mity o LPG a nevyhodach vo vykone, vznikli iba neodbornou montazou a neodbornym naladenim... vo VK zije jeden chlapik, ktori montuje LPG legalne, chodieva na skolenia a skoro na kazde auto ma staznost, ze netaha a ze dost zere... aj tu plati pravidlo, ze ak ta nieco nebavi, tak nevies premyslat pri praci...
ak ti mam nieco napisat ku mojej spotrebe, tak zalezi, ze aku vacku mam zalozenu...
pri ori, viem bez problemov ist na 12-13L v meste.
ak mam 280 tku, tak sa to zvysi o nejaky liter az dva, ale aj motor sa sprava dost chlapsky.
pokial som nemal zvyseny KP na 1:9, tak spotreba bola o dost vyssia. s tymto pomerom, dosahujem lepsi vykon a nizsiu spotrebu.
POZOR! ale ak tomu nakladam, tak zere "KOLKO CHCEM". takto neurcito a srandovne odpovedam kazdemu kto sa pyta. okolo 30L, kombinovana spotreba.
kamotu 
odpovede: 270
odpovede: 270
30.10.2007 12:48:40
Pri tejto slavnostnej prilezitosti by som si dovolil navrhnut adminom aby suzuki dostal specialny tunersky nick.
Navrhujem zmenit suzukiigni na Suzukinarci ;-)
Suzuki ber to s humorom,nic proti tebe nemam.
Navrhujem zmenit suzukiigni na Suzukinarci ;-)
Suzuki ber to s humorom,nic proti tebe nemam.
karco
odpovede: 1455
odpovede: 1455
30.10.2007 11:16:56
a nezabudol si este napisat "som narcis" ????
))
johny 
odpovede: 4537
odpovede: 4537
30.10.2007 07:37:12
miki keby si nebol lenivý a čital, zistil by si že to bolo porovnavane s inýma 280PS autami s rovnakou hmotnosťou a že dostali nakladačku, podla prepočtu ľahko potom vypočítaš výkon baby :-)
miki106 
30.10.2007 07:31:26
bolo to na brzde alebo cisla strielame od boku ?