phoenixs4 
odpovede: 1479
re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 22:14:30
lupo: Este jedna vec - ak dostanes na boarding passe to SSSS a budu Ti robit sekundarnu kontrolu kde tymi papierikmi stieraju vzorky z notebooku, mobilu, zo vsetkych kablov, adapterov, nabijaciek, atd., ten ich prvkovy analyzer (system EGIS - detekuje az do biliontiny gramu) je schopny okrem klasickych a plastickych vybusnin (semtex, demex, petn, rdx, atd.) rozoznat aj narkotika (kokain, heroin, trava, pcp, extaza, lsd, atd.), takze ak si mobil kupil od niekoho kto ho mal na vysokoskolskom intraku a pod., radsej ho dobre poutieraj... ;-)))))))
fefe 
odpovede: 3578
re: re: re: re: re: re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 21:49:06
phoenix: ruský navigačný prístroj vlastne ani nefunguje. Dlho to robil miesto prístroja človek. Až dodatočne tam namontovali niečo funkčné, preto si mohli dovoliť toho človeka z letovej prevádzky vynechať ;-)
A písať o ruských pilotoch je neverending story :-D
Pred pár rokmi priletel do PP ruský stroj, piloti sa tu tak ožrali, že keď odlietali späť do Moskvy, zapli forsáž už pri rolovaní na dráhu, keď boli otočení zadkom priamo na budovu letiska a následky boli katastrofálne. Vybité okná, opadnutá omietka atď.
A písať o ruských pilotoch je neverending story :-D
Pred pár rokmi priletel do PP ruský stroj, piloti sa tu tak ožrali, že keď odlietali späť do Moskvy, zapli forsáž už pri rolovaní na dráhu, keď boli otočení zadkom priamo na budovu letiska a následky boli katastrofálne. Vybité okná, opadnutá omietka atď.
phoenixs4 
re: re: re: re: re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 21:38:01
fefe: Inak, ruskym navigacnym pristrojom by som az tak moc radsej neveril, aj ked oni dokazu neskutocne veci aj bez nich - do leteckych opravovni v TN raz priletel na generalku rus s miginou ktorej v kabine chybala snad polovica budikov, vratane akehokolvek navigacneho pristroja... a ked sa ho spytali ze ako sem vobec trafil, tak im ukazal buzolu a mapu... a to nie je ziaden vtip... :-)
phoenixs4 
re: re: re: re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 21:25:23
fefe: Mhm, aj ked Yossarian by s Tebou asi nesuhlasil :-)))))
Heh, navod na emergency exitoch tiez nema chybu - po otvoreni dvierka vyhodte von, a spustite sa dole po lane... A v pripade dekompresie 'letusky rozdelia kyslik'... Ruski inzinieri tam trochu nedomysleli viacero detailov, ale v tych novych airbusoch kde clovek neni permanentne ohluseny a neciti vonu kerozenu tak to uz pomaly neni ani zazitok, zato kazdy let s Tupolevom sa cloveku vryje do pamati :-))))))
Heh, navod na emergency exitoch tiez nema chybu - po otvoreni dvierka vyhodte von, a spustite sa dole po lane... A v pripade dekompresie 'letusky rozdelia kyslik'... Ruski inzinieri tam trochu nedomysleli viacero detailov, ale v tych novych airbusoch kde clovek neni permanentne ohluseny a neciti vonu kerozenu tak to uz pomaly neni ani zazitok, zato kazdy let s Tupolevom sa cloveku vryje do pamati :-))))))
fefe 
re: re: re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 21:01:47
Ešte len tak pre zaujímavosť, na to miesto navigátora sa vstupuje presne pod stredom palubnej dosky do takého tunela a sedí sa úplne v čele lietadla! Na tej fotke to pekne vidno aká je tam dole lavička. To je určite najbezpečnejšie miesto v lietadle ;-D
http://hampage.hu/repules/skanzen/134m...
fefe 
re: re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 20:57:04
phoenix: mal som tú česť letieť v TUčku priamo v pilotnej kabíne do Grecka a späť! Vybavil mi to kamoš pilot. To lietadlo ma presklenný predok a na mieste navigátora je super výhľad dopredu, tam som sedel! Ale nenavigoval som ;-) To už zvládne prístroj, ktorý tam dodatočne namontovali. Takže naozaj netreba 5 ľudí, stačia traja na to aby to vzlietlo, letelo a pristálo. Ináč na tej fotke palubovky vidno na ľavej strane pri sedadle pilota také zariadenie pripomínajúce potápačske okuliare, tak tam pekne vidno oblaky a prípadnú búrku v letovej dráhe. Fakt super pohľad.
Koniec koncov, ruské lietadlá sú najbezpečnejšie stroje vo vzduchu! Toľko čo prežili tieto stroje, neprežije žiadny boing ani airbus ;-) Ale nemali by to preháňať ;-D
Koniec koncov, ruské lietadlá sú najbezpečnejšie stroje vo vzduchu! Toľko čo prežili tieto stroje, neprežije žiadny boing ani airbus ;-) Ale nemali by to preháňať ;-D
bumboone 
odpovede: 4531
odpovede: 4531
30.08.2007 20:54:13
uz som tu nejaky ten patek a zistujem ze s lupacky sa stava gangster :-DDD
phoenixs4 
re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 20:42:57
laguna: 'Hemus Air offers safe flights, pleasant and comfortable traveling guaranteed by the perfect service of the beautiful and well qualified air-hostesses.' Heh, takze ak tomu dobre rozumiem, hovoris ze im netreba verit kazde slovo ? :-)
Inak, ak vas bolo cez 50, asi ste leteli jednou z ich TU-134iek, a kedze uz si na zemi, prezradim Ti ze to lietadlo zvonku vyzera daleko modernejsie nez jeho pilotna kabina - pozri napr.sedadlo pilota:
http://hampage.hu/repules/skanzen/134o...
alebo pristrojova doska:
A kedze si bezpecne naspat, dodam tiez ze na jeho 100%ne ovladanie (ruskych 100% :-) je treba 5 ludi - dvoch pilotov, palubneho inziniera, radiospojara, a navigatora, aj ked zatial som viac ako troch ludi do tej pilotnej kabiny vchadzat nevidel, a pri chartrovom lete asi nechavaju doma aj palubneho inziniera... :-)
Inak, ak vas bolo cez 50, asi ste leteli jednou z ich TU-134iek, a kedze uz si na zemi, prezradim Ti ze to lietadlo zvonku vyzera daleko modernejsie nez jeho pilotna kabina - pozri napr.sedadlo pilota:
http://hampage.hu/repules/skanzen/134o...
alebo pristrojova doska:
A kedze si bezpecne naspat, dodam tiez ze na jeho 100%ne ovladanie (ruskych 100% :-) je treba 5 ludi - dvoch pilotov, palubneho inziniera, radiospojara, a navigatora, aj ked zatial som viac ako troch ludi do tej pilotnej kabiny vchadzat nevidel, a pri chartrovom lete asi nechavaju doma aj palubneho inziniera... :-)
lupo 
odpovede: 8443
odpovede: 8443
re: re: Ako som NEletel na dovolenku so S. Airlines, pozerajte JOJ
30.08.2007 20:33:52
ako, tvoja mamicka mala tiez radsej sediet doma na riti a nie trtkat s tvojim fotrom, nevznikol by z toho aspon taky zmrd, ako si ty. a nemuselo by ju trapit, ze dalsi kokot, co kazi geneticky kod ludstva, beha po svete.
a vies ake casy si tu mnohi ludia pamataju? ze tu nechodili kokoti ako ty, vtakgabo, sky59 a spol., ktori maju za potrebu len podjebavat, a dalo sa tu pokecat o vselicom. narastom userov sa to tu zacalo menit na azet a duplicitnych a prijebanych prispevkov zacalo neumerne pribudat. tak sa necuduj, ze ked sa niekto po milionty krat nieco opyta bez toho, aby sa aspon posnazil pouzit vyhladavanie, tak to uz o niecom svedci a admini/modi maju pravo na tieto veci dohliadat.
piss.
a vies ake casy si tu mnohi ludia pamataju? ze tu nechodili kokoti ako ty, vtakgabo, sky59 a spol., ktori maju za potrebu len podjebavat, a dalo sa tu pokecat o vselicom. narastom userov sa to tu zacalo menit na azet a duplicitnych a prijebanych prispevkov zacalo neumerne pribudat. tak sa necuduj, ze ked sa niekto po milionty krat nieco opyta bez toho, aby sa aspon posnazil pouzit vyhladavanie, tak to uz o niecom svedci a admini/modi maju pravo na tieto veci dohliadat.
piss.
laguna 
odpovede: 3057
odpovede: 3057
30.08.2007 20:12:09
moja dovolenka v Bulharsku, v piatok rano odlet, volali nam ze let meska 6hodin, nastastie sme boli doma, dalo sa to prezit, potom prebehlo vsetko OK. Dovolenka bola super ´vsetko ok az na utorok, odlet rano, takze v skratke, o pol siestej budicek rano z dovolenky aby sme boli okolo 7rano na letisku, let meskal 12hodin! za ten cas nam najebali 2 male sendvice a 2x 2dc vody, ked som bulharskej picke vysdvetloval ze sme tu od rana a zoberem si flasu tak schytala hystericky zachvat. Kedze BLG levy sme nemali a eura minute vo free shope a bankom a change za passport nikde, tak som prosil bulhrasku v shope po anglicky nech mi zameni skk za levy lebo tu asi umreme od smedu, to uz bolo dost aj na mna. Nakoniec prislo pre nas lietadlo pre 50ludi, kurwa zeby sukromny letoun? pica, lietadlo asi z 2svetovej pomaly, este vrtule, asi tretina z klasickeho boeingu, ja som si myslel ze s tymto fakt nedoletime domov. Letusky mi pripadali akoby na rychlo zobrali upratovacky z letiska. Gol bol ked sa lietadlo rozbehlo, naraz strasne jeba akoby vam jebla naprava z auta a on si leti dalej. Kazdy sedel ako sa mu chcelo a hovorim si ked jebneme, tak ma aj na picu pochovaju a to sa mi vazne nepaci. HEMUS AIR, ja som ich premenoval na HUMUŠ AIR nikdy viacej nechodte. Keby som vedel dopredu cez cestovku cez koho letim, tak to v zivote nezpalatim.
PS: pritom dovolenka ma nestala par korun, za to co sme zaplatili za dovcu + tam minuli by sme mali 12dni tunis all inc. 4* min.
thats all
PS: pritom dovolenka ma nestala par korun, za to co sme zaplatili za dovcu + tam minuli by sme mali 12dni tunis all inc. 4* min.
thats all